“Mind (your own) business”

Mindfulness i ledelse. Det er faktisk så simpelt, at det er svært. Jeg tager mig i det hver gang jeg skal fortælle om det eller undervise i det.

Det er svært at gå til i virkeligheden og for nogen er det måske også uforståeligt at mindfulness skulle gøre en forskel i ledelse. Mindfulness kan vi oversætte til dansk som: Nærvær, mening og opmærksomhed i nuet´s tilstand.

Når det nu er oversat, så synes jeg, at hvert et ord lige netop fortæller om det der gør mindfulness meningsfuldt for os alle sammen.

Det er bl.a. det alle medarbejdere ønsker sig – en leder, der er nærværende og opmærksom lige nu og her i dette “møde” hvor I skal finde ud af, at løse en opgave eller et problem.

 

Det er en udfordring – for vi ved at hjernen lukker ned med mellemrum eller zapper imellem opmærksomhed og diffusitet med mellemrum, gennemsnitligt ca. hvert 5. minut.

 

“Online-verdenen invaderer hjernen med så enorme mængder af flygtige og overfladiske informationsbidder, at det bliver stadig vanskeligere at hengive sig til dybere tanker”.

 

Amerikanske forfatter Nicholas Carr. Har skrevet bogen The Shallows, der handler om “fordummelsen af homo sapiens” i de digitale medier. Kilde

 

Fortvivl ikke – du kan opnå gode resultater

Hjernen er plastisk – hvilket betyder, den kan ændre sig hvis den bliver trænet.

Opmærksomhed, nærvær i nuet og meningsfuld lytten kræver, at man træner disse evner for at opnå dem.

Mindfulness træning kan ske i grupper og individuelt. Det behøver ikke være besværligt – faktisk er det ganske let at gå til – jeg tilbyder særlig executive forløb for individuelle og for grupper på min anden hjemmeside for ledere. Ring eller skriv hvis du har spørgsmål.

 

  • Skriv til mig på denne mail, hvis du ønsker, at vide hvad jeg kan gøre for dig kontakt@callesenconsult.dk
  • Kontakt endelig hvis du har spørgsmål på tlf. +45 3138 8968

Vil du lade dig inspirere i hvordan andre tænker i mindfulness? Så er der en video her, ganske vist på engelsk af Eckart Tolle og Peter Russell, som netop taler om det jeg gør og træner mennesker i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *